banner image

Kan danskvand hydrere mine gæster?

Opslået på: 02/07/19 Sendt af: Sidrah Ahmad

Hvorfor stiller vi spørgsmålstegn ved danskvand?

Rygterne fortsætter med at cirkulerer, og det hjælper ikke ligefrem på holdningen til den ellers meget uskyldige drik. Det vigtigste er spørgsmålet om, hvordan vi kan informere folk om, at det bare er almindeligt vand. Rent faktisk, så er det mere end bare vand. Paradokset er, at danskvand har en lang række fordele, som de fleste af os overser.

Hvad er danskvand?

Danskvand er karboneret vand. Boblerne kommer fra opløst karbon dioxid, som bliver tilført vandet under tryk, hvilket skaber boblerne. Der bliver ikke tilføjet andet – og intet bliver fjernet – det efterlader en lækker, prikkende fornemmelse til dem, som kan lide den sprudlende fornemmelse fra sodavand. Du kan også tilføje sirup eller naturlige ingredienser for at lave hjemmelavet sodavand, boblende te, cocktails, mocktails eller danskvand med smag.

Fire myter om danskvand

Der er mange falske sandheder, når snakken drejes over på danskvand, så det er kun fair at vi forsøger at forsvare danskvand generelt. Uanset navnet, om de indeholder soda i navnet, hedder Sodastream, vand med brus eller bare danskvand, så taler vi om det samme.

Der er ikke meget videnskab som bakker nogle af de myter op, som fylder meget i vores hverdag.

MYTE 1) Danskvand dehydrerer

Dette er den mest almindelige myte, som ikke er underbygget af videnskab. Danskvand hydrerer lige så effektivt, som sin knap så frembrusende fætter, som kommer direkte fra hanen.

MYTE 2) Danskvand påvirker knogledensiteten

En anden bekymring, som relaterer sig til danskvand er, at den reducerer mængden af kalcium i dine knogler. Det er kun relevant i andre karbonerede drikkevarer, såsom sukkerholdige colaer, som resulterer i reduceret kalcium. Det sker dog primært, hvis man indtager det på daglig basis. Når det kommer til danskvand, så er dommen dog klar: Det er ikke rigtigt.

MYTE 3) Danskvand er skadelige for nyrerne

Der går rygter om, at boblevand øger risikoen for at danne nyresten, men der er ingen beviser for at det rent faktisk sker. Nogle andre drikkevarer kan have en negativ effekt, men danskvand ser dog nærmere ud til at hjælpe mod nyresygdomme igennem sine hydrerende karakteristika.

MYTE 4) Danskvand vil få dine tænder til at rådne

Danskvand indeholder ikke sukker og har en meget lille syreeffekt. Derfor ødelægger den ikke emaljen eller får tænderne til at rådne. Det har derfor ikke nogen negativ effekt på dine tænder – hvis man kigger videnskabeligt på det.

Derfor elsker vi danskvand

Mange af os kender godt vejledningen om, at vi skal drikke op mod 8 glas med vand om dagen og danskvand tæller mod dette krav. Hvis du har den uheldige vane at elske væsker, som pibler på tungen, så er danskvand et perfekt alternativ til at de usunde drikke.

Danskvand bliver også set som et middel til at fjerne forstoppelse. Der er utallige årsager til, at man får forstoppelse men mangel på vand er en af de primære årsager hertil. Skifter man sodavand ud med danskvand vil man meget hurtigt komme tilbage i normalt gænge igen. Der er også flere undersøgelser som viser, at danskvand rent faktisk kan være mere effektivt end normalt vand.

Danskvand vil ikke kun slukke din tørst, men også sørge for at fylde din krop op med utroligt mange elektrolytter, som forekommer naturligt i kroppen. Disse er vitale for at din krop kan fungere optimalt på daglig basis, samtidig med at du vil føle dig årvågen og frisk.

Er du interesseret i at servere Purezza på din restaurant?

Du kan nu finde Purezza i over 8.000 restaurationer i Nordamerika, Europa og Australien. Nøglen til vores succes ligger i vores omfattende udvalg af Purezza-produkter, der gør det muligt for restauranter, caféer, konferencer og hoteller at skabe en sund bundlinje ved at sælge vand med eller uden brus.

Kontakt os for at finde ud af mere eller tale med en Purezza-ekspert i dag for at finde det rigtige produkt til dit sted.