Opslået på: 26/02/20 Sendt af: Mark Barber
Øko-opmærksomhed bliver mere og mere udtalt indenfor hotelbranchen. I de seneste år er der flere og flere rejsende, som søger bæredygtige og autentiske oplevelser. Mange hoteller har omfavnet de grønne initiativer og har taget de første skridt mod at gøre deres tilbud mere bæredygtig.
Ifølge Booking.com er 55 % mere opmærksomme på at tage et bæredygtigt valg, når de vælger hoteller. Disse samme mennesker mener, at der er mangel på muligheder, når de søger efter hoteller der matcher deres værdier. Dette faktum understøtter de store muligheder der er for hotelejere. Accor, Marriott og Intercontinental har alle arbejder på at gøre deres tilbud mere bæredygtigt i de seneste 10 år.
Accor har forbedret sin affaldshåndtering, som har hjulpet hotellerne i Australien med at reducere deres madspild med 30 %. De har også fokuseret på mere bæredygtig transport på tværs af deres mange ejendomme, tilføjet elektriske ladestationer til deres hoteller i England og i Australien, og på den måde begrænset deres karbonudledning fra deres mange køretøjer.
Marriott Gruppen har også installeret elektriske ladestandere ved mange af deres hoteller for at understøtte deres LEED Certificering ved deres 142 ejendomme. LEED er en international anerkendt ceritificering, som gives til virksomheder, som vil forbedre deres organisation på tværs af flere faktorer, som energibesparelse, vandbesparelser og CO2 udledning: Karakteristika, som virksomheder søger efter, når de skal have deres medarbejdere logeret.
I deres kamp mod engangspalstik har Intercontinental også fjernet alle former for mini plastik fra deres toiletgrej i gæsteværelserne i alle deres hoteller. Virksomheder siger, at de vil fjerne mere end 200 millioner engangsplastikflasker fra deres virksomhed om året.
Ovolo Group har også installeret Purezza systemer i alle deres hoteller, fordi det fjerner behovet for engangsplast, opbevaring og transport af flasker.
Næsten tre fjerdedel af rejsende vil foretrække at bo på et bæredygtigt hotel i det kommende år. Her er fem centrale miljømæssige områder, som du kan implementere for at gøre din forretning mere bæredygtig.
Tre ressourcer, som har en stor indflydelse på miljøet og omkostninger for hotellet er vand, affald og energi. Derfor er det ikke kun gavnligt for miljøet at vælge et miljøvenligt alternativ, men også for hotellets bundlinje. Hoteller vælger nu aktivt plastikflasker fra som standard og i stedet vælger store hotelkæder i ind- og udland, som Hyatt Hotels, filtreret vand fra dispensere, karafler og flasker, som kan bruges igen og igen, som står i baren, cafeer og i møderum – selv ved poolen.
Undersøgelser viser, at 55 % af forbrugerne er villige til at betale mere for services fra virksomheder, som viser samfunds- og miljøansvar.
Du kan inspirere dine medarbejdere til at handle etisk ved at opfordre dem til at tage i et kursus i hotel etik, ved at holde events, eller ved at afholde non-profit events, som kommer det lokale område til gode.
Fødevareproduktion står for en fjerdedel af verdens udledning af CO2. Når man bruger lokale leverandører reducerer man ikke kun ens CO2 udledning med 7 %, men man minimerer også behovet for plastikemballage og transport. Purezza vanddispensere bruger dit lokale vand, som så bliver sat på flaske på din lokation og givet til gæsterne. Dette fjerner behovet for at importere dyre engangsflasker.
I 2016 besluttede Accor Hotels, at de ville plante 1000 urtehaver i slutningen af 2020. Egenproduktion står nu for 30 % af deres fødevareforbrug, mens 50 % af deres fødevare kommer fra lokale leverandører.
Hoteller er aktive 24 timer i døgnet og bruger meget energi. Men, mange kæder arbejder målrettet mod at reducere deres energiforbruget, mens de stadig opretholder en høj standard for deres gæster. Eksempler på implementeringer er energiproducerende elevatorer og genanvendelse af varme i køleanlæg, som bliver brugt til at lave varmt vand. Alto Hotel i Melbourne bruger 76 % mindre energi end det gennemsnitlige hotel, takket være deres energieffektive aircondition og lav energi LED belysning. Disse tiltag er både godt for miljøet og deres bundlinje.
Et enkelt skift til næsten vandløse vaskesystemer kan reducere vandforbruget når hoteller vasker sengetøj med op til 80 %. Hvis du udskifter haner, brusere og toiletter med vandbesparende alternativer, kan du reducere forbruget med 35 % eller mere.
En typisk hotelgæst producerer omkring 1 kg affald per nat. Som resultat heraf, er det blevet normalt for mange hoteller at genanvende eller genbruge alt fra aviser, mad og tomme flasker.
Spicers hoteller er gået helhjertet ind i et projekt, hvor de agter at fjerne alt affald i 2030 ved at lave genbrugsstationer i hvert rum, hvor man også kan genbruge eller genanvende produkter, som ikke skal bruges mere. I 2019 har Purezza hjulpet med at fjerne mere end 40 millioner engangsflasker fra hoteller verden over.
Næsten to tredjedele af alle rejsende foretrækker at booke overnatning et sted, hvor de kan have god miljø-samvittighed. Når du har en bæredygtig forretning kan du tiltrække gæster, som gerne vil tilvælge et bæredygtigt hotel eller cafe, og derved forbedre din bundlinje.
Når du reducerer spildet, mindsker dit energiforbrug og genanvender mere, så vil du også begrænse dine omkostninger – hvilket hurtigt tjener dine initiativer ind igen. Den gennemsnitlige return-on-investment er mellem 25 og 40 %.
Den enkle måde at kickstarte din bæredygtighed er at overveje en Purezza vandautomat.
Du kan finde Purezza i mere end 8.000 lokationer i Australien, Nord Amerika og Europa. Purezza hjælper hoteller med at differentiere sig med en række bæredygtige løsninger, som tilbyder deres gæster premium vand – med eller uden brus – samtidig med at de reducere deres CO2 aftryk og fjerner behovet for enegangsflasker fra branchen. Vores systemer passer til alle former for hoteller, barer, restauranter, konferenceområder, gæsteværelser eller offentlige lokationer.
Kom i gang med et Purezza system i dag, kontakt os nu.