I lyset af den igangværende Corona krise har vi taget alle forholdsregler med hensyn til vores medarbejdere og vores service. Vi har fuldt fokus på hygiejne og følger Sundhedsstyrelsens råd og anvisninger omkring COVID-19. Det betyder, at det kan tage lidt længere tid end normalt, før vi besvarer din forespørgsel.

Boost din restaurants overskud

Opslået på: 13/11/19 Sendt af: Sidrah Ahmad

Efterhånden som vi bevæger os igennem 2019, er der mere og mere pres på forretninger i hele Danmark for at de skal fjerne plastikaffald fra deres dagligdag. De seneste tal viser, at danskerne i gennemsnit bruger 35 kg plastik om året, hvor det meste vil ende i vores have, som forurener vores søer og udgør en trussel for livet i havet.

Så snart plastikken ender i havet, så vil den blive nedbrudt til endnu mindre dele, som fisk og andre havdyr vil indtage som mikroplast, fordi det til forveksling ligner mad. Nylige studier har vist, at der er mikroplast i skaldyr, som senere vil blive spist af mennesker. Det viser truslen for menneskerne. Så det kommer derfor ikke som nogen stor overraskelse, at danskerne kalder til kamp mod emballage.

Det er ikke kun danskerne, som kæmper med plastikproblemer. I Californien har man forbudt brugen af engangsplastikposer i alle butikker. I Hawaii må man ikke længere bruge ikke-nedbrydelige plastikposer i butikkerne i staten. Austin, Boston, Chacago, Los Angeles og Seattle er andre amerikanske byer, som har introduceret et direkte forbud mod plastikposer – og planerne er at forbyde sugerør i 2019. Den voksende opposition har stor indvirkning på virksomheder, som bruger engangsplastik i deres dagligdag.

Det kan virke bøvlet og dyrt at fjerne alt engangsplastik fra din cafe eller restaurant. Men, hvis du implementere små ændringer i kombination med en bæredygtig tilgang, så er der mange måder din virksomhed ikke kun kan hjælpe miljøet, men også reducere omkostningerne og få øget salg.

Enkle, bæredygtige tiltag, som reducerer dine omkostninger

De fleste cafeer og restauranter har dem: Engangsplastikflasker, kaffekopper, som man smider væk og bakker til mad, plastikbestik, sugerør, plastikposer. Listen er næsten uendelig, men din forretning kan faktisk godt overleve og give overskud, selv uden disse affaldsprodukter. De fleste steder vælger dog at bruge dem, da de bliver opfattet som værende mere praktiske og lettere at anskaffe end miljøvenlige alternativer.

Når man sammenligner dem direkte, så er de lige så enkle og billigere at tilbyde dine kunder et bæredygtigt alternativ; det kan være bestik af træ, nedbrydelige bakker til din kunder, sugerør af papir, genanvendelige poser og kopper som kan genanvendes. De er kun en smule dyrere end versionen af plastik.

Hvis du kan skifte et ikke-bæredygtigt produkt ud med et miljøvenligt alternativ, så kan din virksomhed bidrage med mere værdi over for dine kunder. Efterhånden som menneskerne uddanner sig selv om plastikudfordringerne, som kommer som følge af engangsplastik, så bliver de mere villige til at betale ekstra ved virksomheder, som prioriterer miljøet.

Ca. 9 ud af 10 danskere siger, at de forventer, at virksomheder tager højde for både sociale og miljømæssige udfordringer og uanset om virksmomheden gør det eller ej, så påvirker det købernes beslutninger. Ved at fjerne plastik fra din forretning, så retter du ind efter kundernes værdier.

Du kan se en voksende tendens blandt cafeer, som reducerer deres plastikforbrug, fordi selv små kæder tilbyder grønne alternativer: Flere cafeer begynder at servere deres to-go kaffe i keramikkrus. Det hjælper cafeerne med at spare på plastikforbruget og når flere og flere begynder at tage disse små skridt, så bliver der sparet utroligt store mængder plastik.

Purezza Premium Vand har på samme måde opfordre de enkelte restauratører over hele verden til at skifte fra vand på flaske til frisk filtreret vand, som man tapper på stedet og servere almindeligt eller danskvand i smukke flasker, som kan bruges igen og igen. Det reducerer ikke kun den miljømæssige belastning, men hjælper også de enkelte virksomheder med at fjerne behovet for levering, håndtering, transport og affaldshåndtering, som ofte kommer i forbindelse med vand på flaske.

Reducering af affald ved mødesteder er en global trend og mulighed

Der ligger 7,5 millioner sugerør langt USA's kystlinje, og derfor har New York, Hawaii og Californien forbudt plastiksugerør og Strawless Seattle har taget det første skridt i denne bevægelse. Det stopper dog ikke ved sugerør, fordi Los Angeles har introduceret et gebyr på $0,10 på alle plastikposer, hvilket har forårsaget en reduktion på 94 % i forbrug.

I England har Starbucks lavet et nationalt initiativ på deres latte, hvor der er et ekstra gebyr på på $0,07 på engangskopper. Dette tiltag har til formål at reducere mængden af engangsplastikkopper og efter en opstartsperiode har man oplevet, at der er blevet solgt 150 % flere genbrugskopper; et produkt, som Argos sælger 537 %s flere af i 2017 end forrige år.

Danskerne drikker i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen, og statistisk set er mange af disse mennesker også meget bæredygtigt bevidste og derfor er der et enormt potentiale for at kunne positionere sig bæredygtigt og sælge meget mere kaffe, fordi man kommer til at passe ind i forbrugernes forbrugsmønster.

Den profitable sandhed bag bæredygtige muligheder

Det er tydeligt, at den danske fødevareindustri er ved at se mulighederne for at tjene penge ved at tage en bæredygtig tilgang til deres forretning. Føtex har eks. Stoppet salget af vatpinde af plast og det er kun begyndelsen. Størstedelen af danskerne er meget opmærksomme på deres plastikforbrug og ønsker at støtte virksomheder, som kan hjælpe dem med at nedbringe det. Kan du derfor hjælpe forbrugerne med at træffe et let valg og at vælge dig, så er der penge at hente på bundlinjen.

Purezza Premium Vand giver mødesteder muligheden for at tilbyde deres kunder en miljøvenlig måde at få almindeligt eller danskvand fra hanen. Tag skridtet væk fra engangsflasker og kontakt en Purezza ekspert i dag.

Er du interesseret i at servere Purezza på din restaurant?

Du kan nu finde Purezza i over 8.000 restaurationer i Nordamerika, Europa og Australien. Nøglen til vores succes ligger i vores omfattende udvalg af Purezza-produkter, der gør det muligt for restauranter, caféer, konferencer og hoteller at skabe en sund bundlinje ved at sælge vand med eller uden brus.

Kontakt os for at finde ud af mere eller tale med en Purezza-ekspert i dag for at finde det rigtige produkt til dit sted.

Vi er sociale