banner image

Bakterieinfektion i drinks

Opslået på: 02/07/19 Sendt af: Sidrah Ahmad

Vi antager, at vi er sikre, når vi bestiller drikkevarer fra populære restauranter. Men, programmet BBC Ones Watchdog viste fornyligt, hvordan selv kendte restauranter ikke overholder standarderne. Rapporten viste, hvordan boblevand fra Cineworld, Odeon og Vue biografer har skræmmende bakterieforekomster: 7 ud af de 30 steder havde uacceptable forekomster af bakterier.

Bakterietypen bliver var blandt andet salmonella i drikkevarer til listeria i kopholderen, hvor der var op til 10.000 gange så mange bakterier som den accepterede grænseværdi. Det er dog ikke kun biografernes skyld. Rent faktisk, så viser rapporter at der er også er flere og flere forekomster af afføringsbakterier på isen i fastfoodstederne; nedkølede drinks i større kaffekæder har de samme forekomster, hvor op mod syv ud af ti drinks fra de populære kaffebutikker er blevet testet positiv for coliform bakterien.

Hvad er den langsigtede effekt af forureningen?

Selv højere koncentrationer af bakterier har en mindre sandsynlighed for medføre sygdom, hvis du er ved godt helbred. Børn, ældre og dem med nedsat immunforsvar vil dog være mere udsatte.

Salmonella

Salmonella er den mest almindelige årsag til madforgiftning, hvilket kan resultere i diare, opkast og feber. Bakterien findes som regel på råt kød og fjerkræ, men kan også forurene andre typer madvare som følge af dårlig hygiejne. Hvis du får salmonella, så skal du sørge for at drikke rigeligt med vand, take elektrolytsupplementer og vaske dine hænder regelmæssigt for at undgå at smitte andre. Hvis symptomerne fortsætter eller bliver værre, så skal du søge egen læge, men der er meget sjældent nogle længerevarende komplikationer, hvis du bliver behandlet rettidigt.

Listeria

Listeria stammer ofte, ligesom Salmonella, fra dårlig hygiejne og kan resultere i lignende symptomer. Listeriebakterien kan medføre listeriosis, som kan behandles derhjemme, hvis man er ved godt helbred. Hvis du har et nedsat immunforsvar, er gravid, barn eller gammel – så skal du søge lægehjælp, for at undgå yderligere komplikationer.

Coliform

Coliform bakterierne er relative harmløse og hjælper mennesker med at fordøje deres mad. Tilstedeværelsen af overfladisk coliform kan være en indikation på dårlig hygiejne, da bakterierne stammer fra værtens tarme. Bakterien kan også betyde tilstedeværelsen af patogener, og derfor er det grund til nervøsitet, hvis man finder store mængder af det. Større mængder af denne bakterie kan medføre mavekramper, feber og kvalme, hvilket kan blive meget slemt, hvis man har et nedsat immunforsvar.

Hvor ofte udgør bakterie en risiko?

Selvom du måske håber på, at helbredsstandarderne for alle kendte fødevarekæder er høje, så viser den britiske undersøgelse, at op mod 70 % af alle de testede, kolde drinks fra Costa har for høj bakterievækst, og når man besøgte Starbucks eller Caffe Nero vil det være op mod 30 % af ens drinks.

Desværre er fast food kæder ikke meget bedre: McDonalds har matchet Starbucks store forekomst af bakterier; Burger King dumpede seks ud af to drinks; KFC havde samme resultater som Costa Coffee. BBC Watchdog beskrev denne forurening som værende for stor i alle tilfældende. Eksperter mener, at de fundme tilfælde enten er et spørgsmål om dårlig hygiejne eller et resultat af, at vandet er forurenet – så enten vasker deres medarbejdere ikke deres hånder eller også rengører de ikke dispenseren.

Hvad er den mest effektive måde at få en ren, konstant drikkeforsyning?

Et pålideligt filtersystem giver en stabil forsyning af koldt, rent drikkevand – både med og uden brus. Der er dog aldrig garantier for absolut renhed. Dette vil reducere den mængde karbon og plastik, som du forbruger og der ved din miljøpåvirkning. Ved at kontakte en Purezza ekspert kan du finde et system, som er mere bæredygtigt end almindeligt flaskevand. En ekstra fordel er enkeltheden, når du vil servere lækkert, filtreret vand, som matcher dine gæsters præferencer.

Tre tips for at få rent, sikkert vand

  1. Sørg for at rengøre din forsyning regelmæssigt – lav en liste over de ting, som din medarbejder skal tjekke.
  2. Stil afløb til rådighed – en almindelig årsag til bakteriel infektion kommer fra krydssmitte. Det kan være beskidte hænder, så derfor skal du sørge for at stille ordentlige forhold til rådighed for dine ansatte, så de kan holde deres hænder rene. Kun på den måde får du en god hygiejne.
  3. Tjek din is – et område, som vi ofte overser; is, fordi det kræver mere opmærksomhed. Du skal tjekke din leverandørs kvalitet og sikre dig, at dine bakker med is og dispenser er rengjorte. Er der større mængder bakterier til stede, så er der grund til bekymring. Du bør som eventuel ejer af en restaurant kunne garantere dine gæsters sikkerhed. Kan du ikke gøre dette, så vil du være med til at sprede sygdomme – og det er en risiko, som ingen bør tage.

Er du sikker på, at dine virksomheds hygiejne er i top? Kontakt en Purezza specialist for at høre mere m dine muligheder i dag.

Er du interesseret i at servere Purezza på din restaurant?

Du kan nu finde Purezza i over 8.000 restaurationer i Nordamerika, Europa og Australien. Nøglen til vores succes ligger i vores omfattende udvalg af Purezza-produkter, der gør det muligt for restauranter, caféer, konferencer og hoteller at skabe en sund bundlinje ved at sælge vand med eller uden brus.

Kontakt os for at finde ud af mere eller tale med en Purezza-ekspert i dag for at finde det rigtige produkt til dit sted.